Productbeschrijving

Klik hier voor de presentatie.

De Wet BIO verplicht scholen om bekwaamheidsdossiers van alle leerkrachten bij te houden. Dit kan handmatig een tijdrovende en kostbare aangelegenheid zijn. Niet alleen het vullen en beheren van de dossiers kost veel tijd, maar ook de organisatie van gesprekken, de verwerking van vragenlijsten en de bewaking van de vorderingen is een zware belasting. Daar komen ook nog eens de nodige analyses en rapportages bij. BIO-Monitor kan u het meeste werk uit handen nemen.

Wat is BIO-Monitor?

BIO-Monitor is een centraal verwerkingssysteem voor het totale beheer van de bekwaamheidsdossiers. Het helpt u met het uitzetten en verwerken van vragenlijsten aan docenten, leerlingen en leidinggevenden. Alle betrokkenen hebben via internet toegang tot voor hen relevante gedeelten. Het is ontwikkeld door de interactie-ergonomen en onderwijsexperts van EduContract in samenwerking met experts uit het onderwijs. Het is inmiddels naar grote tevredenheid in gebruik bij een groot aantal scholen. Wij geven het programma uw huisstijl maar het draait op onze beveiligde computers. Dus naar het technische beheer heeft u geen omkijken.

Wat kan het systeem?

Wij hebben de zeven standaardcompetenties en vragenlijsten er al ingezet, maar u kunt deze aanvullen met uw eigen vragen of competenties. De verwerking en consolidatie van de antwoorden gebeurt automatisch. En wanneer u ook de kerncompetenties uit uw schoolplan inbrengt, kan het systeem laten zien hoeveel daarvan terecht is gekomen volgens de uitkomsten van de vragenlijsten.

U maakt met enkele muisklikken heldere overzichten per docent, competentie, leidinggevende, leerling of klas en ziet in duidelijke grafieken de individuele of geconsolideerde competentieontwikkelingen in de tijd. Iedere leerling, docent of leidinggevende, en uiteraard ook het management en personeelszaken krijgen een eigen afgeschermde toegang tot de gegevens en overzichten. BIO-Monitor bewaakt zelf deadlines en stuurt automatisch herinneringen per mail. Het maakt zo een einde aan stapels formulieren, frustrerende navraagacties en tijdrovende analyses en rapportages.

Het is bijzonder eenvoudig om het systeem op uw school in te voeren. U stuurt ons een digitaal bestand met docenten, leerlingen en leidinggevenden (of importeert dit zelf in het systeem) en u kunt al een paar dagen later de mails uitsturen die uitnodigen tot het invullen van de vragenlijsten of tot het plannen van functionerings-, beoordelings-, POP- of 360-graden-gesprekken.

Hoe verder?

Als u vragen heeft over BIO-Monitor, een demonstratie wilt, of meer wilt weten over de lage jaarlijkse kosten, over referenties of over EduContract, neem dan nog vandaag contact met ons op.. Wij kijken uit naar een nadere kennismaking!

Presentatie

productafbeelding